Χρώματα και Feng shui

 

Με τα χρώματα εκφραζόμαστε και περιγράφουμε τα συναισθήματά μας. Σχεδόν όλοι έχουμε ένα αγαπημένο χρώμα. Διαισθητικά, ανάλογα με τη διάθεσή μας, διαλέγουμε αγαπημένα χρώματα για το ντύσιμο, τα έπιπλα, τους τοίχους του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου μας.

Σας αρέσει πιο πολύ το πράσινο, το μπλε ή το πορτοκαλί; Λατρεύετε το ροζ ή το κίτρινο; Τα χρώματα εκπέμπουν σήματα στον εγκέφαλό μας και κύματα που επηρεάζουν την ισορροπία του σώματός μας. Ανάλογα με το ποια ενέργεια μας λείπει, υποσυνείδητα διαλέγουμε και ένα συγκεκριμένο χρώμα. Έτσι, κάποιος που θέλει ηρεμία, σε περίοδο στρες, θα προτιμήσει το μπλε χρώμα. Κάποιος που είναι φοβισμένος θα διαλέξει το πράσινο για να ισορροπήσει. Βέβαια, λειτουργεί και αντίστροφα.

Αντί να διαλέξουμε το χρώμα που θα μας βοηθήσει, πολλές φορές διαλέγουμε το χρώμα που θα εξωτερικεύσει το πώς νιώθουμε. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί έφηβοι και νέοι διαλέγουν το μαύρο χρώμα για τα ρούχα, τα παπούτσια, τις σχολικές τσάντες ή το μέικ απ τους. Νιώθουν χαμένοι, μπερδεμένοι και το δείχνουν με αυτό τον τρόπο.

Η χρήση των χρωμάτων

Αν γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα χρώματα, τότε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Αυτό είναι μια σημαντική βοήθεια στο Feng Shui. Έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας και τη διάθεσή μας μέσα στην καθημερινότητα.

Feng Shui σημαίνει Άνεμος και Νερό!

Είναι η πανάρχαια Κινέζικη Τέχνη χωροθεσίας και χωροδιάταξης, με ιστορία περίπου 4000 ετών. Είναι η Τέχνη της εναρμόνισης του Ατόμου με το περιβάλλον του, φυσικό ή τεχνητό. Η ορθή εφαρμογή των κανόνων της Κινέζικης χωροθεσίας μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγείας, ευημερίας και αρμονικών σχέσεων με τους γύρω μας.

Το χρώμα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να μετατοπιστεί η ενέργεια στο διάστημά σας με Feng Shui. 

Κάθε χρώμα είναι ένα σημείο από τα  Πέντε στοιχεία Feng Shui: φωτιά, γη, μέταλλο, νερό, και ξύλο. Τα στοιχεία χρησιμοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές σύμφωνα με τον ενεργειακό χάρτη Feng Shui του χώρου σας,

 

 

Ας ξεκινήσουμε να βλέπουμε αναλυτικά ένα ένα τα στοιχεία του feng shui και τα χρώματα που τα αντιπροσωπεύουν και πως μπορούνε να μας βοηθήσουνε στον χώρο μας!

Η φωτιά είναι το στοιχείο Feng Shui του νότου

 Τα ενεργειακά σημεία φωτιάς του  Feng Shui συστήνεται επίσης στους βορειοανατολικούς και νοτιοδυτικούς τομείς του χώρου σας.

Τα χρώματα της φωτιάς στο Feng Shui είναι:

Κόκκινο: Τα χρώματα Feng Shui, όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, θα φέρουν την επιθυμητή Feng Shui ενέργεια στο περιβάλλον σας. Το κόκκινο χρώμα φέρνει την ενέργεια του στοιχείου της φωτιάς.  Η φωτξ.α είναι πάντα ένα σύμβολο της θείας ενέργειας και μπορεί να είναι και καταστρεπτική και δημιουργική. Αντιπροσωπεύει την ενέργεια του ήλιου και της ζωής. Ένα ισορροπημένο στοιχείο φωτιάς Feng Shui μέσα  το σπίτι σας  θα φέρει τη χαρά, τον ενθουσιασμό και τη σεξουαλική επιθυμία. 

Η ενέργεια Feng Shui του κοκκίνου χρώματος είναι η ενέργεια της διέγερσης. Είναι καυτό, εμπαθές, πλούσιο και εορταστικό. Είναι το κινεζικό χρώμα της τύχης και της ευτυχίας, το χρώμα γάμου στην Ινδία, και το συμβολικό χρώμα αγάπης και ρομαντισμού, θάρρος και πάθος στη Δύση. Στο Feng Shui το χρώμα που διακοσμεί το κόκκινο δηλώνει πάντα την αφθονία και την πολυτέλεια. Εάν χρησιμοποιημένο υπερβολικά, εν τούτοις, μπορεί να φέρει την ανησυχία, έκρηξη του θυμού. Καλυτερα να χρησιμοποιηται με προσοχη, ιδιαιτέρως πάντα να υπάρχουν λεπτομέριες και αντικείμενα και όχι έπιπλα ή χρώμα στους τοίχους.

Σοφή χρήση της φωτιάς Feng Shui και με μέτρο μέσα στα  δωμάτια των παιδιών, ελεύθερα στο καθιστικό, στην τραπεζαρία, και στην  κουζίνα.
Κόκκινο χρώμα (ενέργεια φωτιάς Feng Shui) στους  Ba- Gua  τομείς του σπιτιού σας: Ανατολά, νοτιοανατολικά (που κυβερνάται από το ξύλινο στοιχείο), καθώς επίσης και στη δύση και τα βορειοδυτικά (που κυβερνάται από το μεταλλικο στοιχείο) 

Πορτοκαλί: Όταν η χρήση του κόκκινου Feng Shui είναι πάρα πολύ έντονη για τον χώρο σας, καλύτερη λύση είναι το πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα. Το πορτοκάλι ονομάζεται συχνά και "κοινωνικό" χρώμα, δεδομένου ότι δημιουργεί την ενέργεια Feng Shui για να ενεργοποιησει τις ζωηρές συνομιλίες και τις ευχάριστες στιγμές μέσα  στο σπίτι σας. Το χειμώνα ειδικά μας θυμίζει όνειρα καλοκαιριού, καθώς επίσης και μοιάζει με το εύθυμο τρεμούλιασμα του βαθιού και δονούμενου πορτοκαλιού της φλόγας των ξύλων που καίγονται στο τζάκι.

Το πορτοκάλι Feng Shui, αντιπροσωπεύει το στοιχείο της φωτιάς και χρησιμοποιήται στις Feng Shui Ba- Gua  περιοχές: Νότος (φήμη) και νοτιοδυτικό σημείο (αγάπη γάμος). Αποφύγετε ένα κυρίαρχο πορτοκαλί αντικείμενο στους δυτικούς και βορειοδυτικούς τομείς, και όπου  κυβερνώνται από το μεταλλικό στοιχείο, γιατί η φωτιά λειώνει το μέταλλο στον κύκλο των πέντε στοιχείων.

Οι άλλες δύο περιοχές Feng Shui που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ισχυρή παρουσία του πορτοκαλί χρώματος είναι το ανατολικό και νοτιοανατολικό σημείο, τα οποία κυβερνόνται από το στοιχείο του ξύλου, γιατί η φωτιά καίει το ξύλο μέσα στην αλληλεπίδραση των πέντε στοιχείων.

Το παλώμενο και χαρούμενο πορτοκαλί χρώμα είναι μια άριστη επιλογή Feng Shui για το καθιστικό,  τραπεζαρία και κουζίνα, σε χώρους όπου παίζουν τα παιδιά ή οπουδήποτε στο χώρο σας θέλετε να έχετε χαρά, ζωηράδα και παλλώμενη ενέργεια.

Είναι ευκολότερο να έχουμε αντικείμενα και ντεκόρ από πορτοκαλί Feng Shui χρώματος, ή έναν τοίχο μόνο βαμένο παρά ένα ολοκληρωτικά βαμένο δωμάτιο.

Η μαλακότητα και η ζεστασιά του feng shui πορτοκαλί το κάνουν ένα χρώμα εύκολο στη χρήση. Όταν το φώς του ηλιοβασιλέματος πέσει πάνω στο πορτοκαλί του δωματίου γίνεται υπέροχο χρυσό.

Μώβ: Στις εφαρμογές του μώβ χρώματος Feng Shui πρέπει να είστε προσεκτικοί. Είναι ένα πολύ ισχυρό,με υψηλό δείκτη παλμών σας, χρωματίστε την πορφύρα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τη μετριοπάθεια. Είναι ένα πολύ ισχυρό χρώμα με έντονες δονήσεις στον χώρο της πνευματικής σφαίρας. (7ο chakra).

Το χρώμα αυτό δεν συστήνεται ως χρώμα τοίχων.Πολλοί γνώστες του Feng Shui θεωρούν ότι το μώβ χρώμα στον τοίχο (ή ένα συντριπτικό ποσό από το σε οποιεσδήποτε εφαρμογές ντεκόρ) μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια στο αίμα. Αληθινό ή όχι, το μώβ είναι ένα πολλής ισχυρής δόνησης χρώμα και οι σύμβουλοι Feng Shui πρoτείουν να χρησιμοποιήται λιτά.

Οι μόνοι χώροι Feng Shui που το μώβ χρόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα είναι ένα δωμάτιο θεραπείας ή περισυλλογής. Με προσεκτική χρήση του μώβ χρώματος στο σπίτι σε ελαφρούς τονους όπως αυτό της λεβάντας αρκεί. Περιορίστε τη χρήση στους ανατολικούς και νοτιοανατολικούς τομείς του χώρου σας, καθρώς επίσης και στον δυτικό.
Ένας άριστος τρόπος να παρουσιαστεί η βασιλική πορφύρα στο περιβάλλον σας είναι με  Αμέθυστος, ένα από τα ισχυρότερα κρύσταλλα Feng Shui.

Ροζ:Ο σωστός Feng Shui χρωματισμός μπορεί να φέρει μια ισχυρή μετατόπιση της ενέργειας στο πεδίο σας. Το ρόδινο χρώμα είναι το καθολικό χρώμα  Αγάπης, το οποίο έχει την σωστή ενέργεια. Οι ευγενείς και λεπτές δονήσεις Feng Shui έχουν  μια αποδεδειγμένη κατευναστική επίδραση στη συμπεριφορά κάποιου. Θα μπορούσα να πω ότι ως χρώμα το ρόζ κυριολεκτικά ότι γεμίζει την καρδιά με αγάπη.

Η ευρύτερη χρήση του ρόδινου Feng Shui χρώματος είναι στον Νοτιοδυτικό τομέα του χώρου, ο οποίος συνδέεται με την αγάπη και το γάμο. Το νοτιοδυτικό σημείο είναι της γής, έτσι το χρώμα της φωτιάς, είναι τέλειο, δεδομένου ότι στη γη δημιουργείται ο παραγωγικός κύκλος. Μπορείτε να φέρετε την ενέργεια της φωτιάς στο χώρο σας μέσω διακοσμητικών κάδρων στους τοίχους ή έπιπλα και διάφορα ντεκόρ.

Το πιό κοινό ροζ που χρησιμοποιείται στη διακόσμηση Feng Shui είναι ένα ευγενές ροζ, αν και η "ζεστή εκδοχή" της ροζ ροδανιλίνης, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο συχνά, καθώς φέρνει την πολύ φλογερή ενέργεια, ειδικά όταν συνδέεται με  Πορτοκάλι, επίσης ένα χρώμα στοιχείων πυρκαγιάς.

Το ρόδινο χρώμα μπορεί να είναι μια όμορφη προσθήκη Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα μικρών κοριτισών (προφανώς), ένα καλλιτεχνικό γραφείο, κ.λπ.... Ένας από τους πιό κοινούς ρόδινους συνδυασμούς χρώματος (εκτός από τον αναφερθέντα ρόδινο & πορτοκαλί) είναι το ρόδινος με πράσινο και το ρόδινο με μαύρο.

Ροζ και  Πράσινο  είναι ένας ενεργός, δονούμενος συνδυασμός χρώματος Feng Shui που φέρνει την ενέργεια της φωτιάς (ρόδινης) και του ξύλου (πράσινου), ενισχύοντας κατά συνέπεια τις κατευναστικές, δονήσεις αγάπης του ροζ.

Ροζ και μαύρο, ένας πολύ κομψός και όμορφος "αναδρομικός" συνδυασμός, φέρνει τις ενέργειες Feng Shui της φωτιάς (ρόδινης) και του νερού (μαύρου). Λόγω της φυσικής αυτής της σχέσης, η χρήση των χρωμάτων Feng Shui αυτού του συνδυασμού δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα ένταση στο δωμάτιο, επίσης ένας σταθερός διάλογος και μια λεπτή εξισορρόπηση.

Όταν υπερβάλουμε στη χρήση του σε ένα εσωτερικό περιβάλλον, το ροζ μπορεί να δημιουργήσει μια επίπλαστη επίδραση, και οι κάτοικοί του μπορεί να τείνουν σε έναν ψευδαισθητικό κόσμο. Ένας όμορφος τρόπος Feng Shui να παρουσιαστεί το ρόδινο χρώμα στο διάστημα, είτε προσωπικό ή την επιχείρησή κάποιου, είναι με ένα βάζο με κρυστάλους χαλαζία, δεδομένου ότι αυτά τα κρυσταλικά πετρώματα φέρνουν φέρνουν ισχυρές φυσικές και θεραπευτικές δονήσεις αγάπης.

Έντονο κίτρινο  Το κίτρινο χρώμα ξυπνά το δωμάτιο όπως ο ανατέλων ήλιος στον ουρανό. Το χρώμα Feng Shui του φωτός του ήλιου, χαρούμενο και κίτρινο πάντα φωτίζει και λαμπρύνει οποιοδήποτε χώρο, καθώς επίσης και δημιουργεί ένα αίσθημα άνεσης και υποδοχής. Από το σκούρο του ηλιοτρόπιου ως τους αχνούς τόνους είναι θαυμάσιες επιλογες.
Το κίτρινο χρώμα είναι μια άριστη επιλογή Feng Shui για  δωμάτια παιδιών, καθώς επίσης και  για το καθιστικό.

Οποιοδήποτε θαμπό, σκοτεινό δωμάτιο με λίγο φως του ήλιου θα ωφεληθεί πολύ όπως και  ένα κίτρινο βασισμένο σε σχέδιο Feng Shui αντισταθμίζοντας την έλλειψη φυσικού φωτός και να απλωθή η ευγενική ζεστασιά του Feng Shui κίτρινου φέρνοντας την ενέργεια της φωτιάς με έναν ευγενικότερο τρόπο από το κόκκινο. Είναι το πιο γοητευτικό όλων των χρωμάτων, καθώς μπορεί να υπάρξει σε μεγάλες ποσότητες.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το κίτρινο χρώμα αυξάνει τον αυτοσεβασμό και ενισχύει την ευημερία. Το χρώμα αυτό περιορίζεται μόνο στις ανατολικες και νοτιοανατολικες περιοχές του χώρου.

ΜΕΤΑΛΛΟ - ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το στοιχείο μετάλλων Shui Feng φέρνει τις ιδιότητες της οξύτητας, της ακρίβειας, της σαφήνειας και της αποδοτικότητας που με την ισορροπημένη παρουσία της θα σας βοηθήσει να ζήσετε με τη σαφήνεια και ανετότητα.

- Το μέταλλο είναι το στοιχείο Feng Shui των δυτικών και των βορειοδυτικών σημείων.

- Είναι επίσης καλό για να χρησιμοποιηθεί στη βόρεια περιοχή του σπιτιού ή του γραφείου σας. 

Τα χρώματα μετάλλου Shui Feng είναι: 

Γκρίζο: Στο Feng Shui, κάθε χρώμα φέρνει μια διαφορετική ποιότητα της ενέργειας. Η γνώση του συνδυασμού χρωμάτων feng shui θα σας δώσει τα ισχυρά εργαλεία shui feng για τη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος. Το γκρίζο χρώμα αντιμετωπίζεται συνήθως καθενός όπως τρυπώντας (θαμπός γκρίζος!) ή ως περίπλοκο, upscale χρώμα feng shui (ευγενής γκρίζος.) 

Το Feng Shui, γκρίζο χρώμα ανήκει στο στοιχείο του μετάλλου και χρησιμοποιείται καλύτερα στις δυτικές περιοχές (δημιουργικότητα και παιδιά), βορειοδυτικές (χρήσιμοι άνθρωποι και ευλογίες) ή βόρεια (σταδιοδρομία και πορεία στη ζωή)

Αποφύγετε μια ισχυρή γκρίζου χρώματος παρουσία στους τομείς Feng Shui της ανατολής και του νοτιοανατολικού σημείου του χώρου σας, δεδομένου ότι και οι δύο αυτές περιοχές έχουν το ξύλο ως κύριο στοιχείο Feng Shui, και το γκρίζο χρώμα, που είναι μέταλλο, καταστρέφει το ξύλο.

Το ζεστό, ασημένιο γκρίζο χρώμα μπορεί να φέρει μια όμορφη, σαφή και ενέργεια Feng Shuiστο καθιστικό, την κύρια είσοδο ή  το γραφείο του σπιτιού σας. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση του χρώματος αυτού σε μεγάλες επιφάνειες σε οποιεσδήποτε υπνοδομάτιο  - είτε δικού σας, των παιδιών σας, είτε των γονέων.

Γενικά, το γκρί είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται καλύτερα ως χρώμα έμφασης στο Feng Shui, καθώς φέρνει μια έντονη, αιχμηρή ενέργεια που μπορεί να αναζωογονήσει και "να καθαρίσει" οποιοδήποτε δεδομένο  χώρο.

Η οξύτητα, η σαφήνεια, και η αντανακλαστικότητα είναι οι ενεργειακές ιδιότητες του μεταλλικού στοιχείου, το γκρίζο χρώμα εκφράζει πλήρως αυτές τις ιδιότητες.

Λευκό:Το χρώμα Feng Shui της αγνότητας και της αθωότητας, λευκό θεωρείται επίσης ένα από τα ανώτατα χρώματα στη γιόγκα. Το καθαρό άσπρο χρώμα μας συναρπάζει με την ενέργεια Feng Shui της αθωότητας και της ηρεμίας.

Το λευκό Feng Shui είναι το χρώμα που ανήκει στο στοιχείο του μετάλλου. Η ενέργειά του είναι τεράστια, σαφής, καθαρή και γεμάτι φρεσκάδα. Το λευκό είναι το χρώμα της αναγέννησης, καθώς επίσης και της σαφήνειας.

Άριστη επιλογή για τη χρήση Feng Shui οπουδήποτε μέσα  το σπίτι σας, ειδικά για να αντιπαραβάλουν τα φωτεινότερα χρώματα. Το άσπρο χρώμα συστήνεται ιδιαίτερα για τις περιοχές shui feng όπου το μέταλλο είναι το κυρίαρχο στοιχείο, όπως η δύση και τα βορειοδυτικά σημεία (σύμφωνα με  το Ba- Gua.)

Προσπαθήστε να περιορίσετε ένα ολόασπρο πλάνο στους τομείς Feng Shui της ανατολής και του νοτιοανατολικού σημείου, και περισσότερο ως έμφαση, παρά ένα κυρίαρχο χρώμα.

Έχοντας ένα φρέσκο, άσπρο χώρο - είτε ένα δωμάτιο βιβλιοθήκης  ή  το μπάνιο σας  - και να διαδώσει τις θεραπευτικές δονήσεις feng shui σε όλο το σπίτι σας.

Θα γεμίσει επίσης υποσυνείδητό σας με την Feng Shui  ενέργεια  και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων στο μέλλον.

 

ΝΕΡΟ - ΕΥΚΟΛΙΑ, ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΙΑ

Ένα αρμονικό στοιχείο νερού Feng Shui θα φέρει την αναζωογονωτική ενέργεια της ηρεμίας. Της αγνότητας και της φρεσκάδας.

Το νερό είναι επίσης το αρχαίο σύμβολο για την αφθονία, κατά συνέπεια μια ισχυρή θεραπεία Feng Shui.

- Το νερό είναι το στοιχείο Feng Shui του Βορρά. 

- Είναι επίσης καλό όταν χρησιμοποιήται στον ανατολικό και νοτιοανατολικό τομέα του χώρου σας.

Τα υδάτινα χρώματα Feng Shui είναι:

Μπλε:  Το μπλε είναι ένα θαυμάσιο χρώμα Feng Shui.  Κυμαίνεται από το ευγενές μπλε aqua ως το γαλαζοπράσινο του ωκεανού και βαθύ μπλε λουλακιού.

Το μπλε ανήκει στο Feng Shui στοιχειο του νερού. Είναι καλή επιλογή χρήσης του  στους ανατολικούς (υγεία και οικογένεια) και νοτιοανατολικούς (πλούτος και αφθονία) τομείς του χώρου διότι, το νερό είναι τροφή για το ξύλο που είναι το στοιχείο των σημείων αυτών του χώρου.

Το χρησιμοποιούμε στους τοίχους, σε έργα τέχνης ή στοιχεία ντεκόρ. Είναι άριστη επιλογή Feng Shui για μελέτη. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα κάτω από την επίδραση του μπλέ.

Το ανοιχτό Feng Shui μπλε είναι επίσης το χρώμα της αρμονικής και ευγενούς ανάπτυξης, ενώ το σκουρότερο προσδίδει ηρεμία. Ανάλογα με τις προτεραιότητες Feng Shui σας, μπορείτε να βάλετε μερικά βαθιά μπλε στοιχεία στην κρεβατοκάμαρά σας για να βοηθήσει καλύτερα στον ύπνο, ή ένα ευγενές aqua στο καθιστικό αν η οικογένεια είναι πολυάσχολη.

Το βαθύ μπλε πρέπει να χρησιμοποιείται ελάχιστα στους νότιους, βορειδυτικούς και δυτικούς τομείς του χώρου σας, και ελεύθερα στο βόρειο, ανατολικό και το νοτιοανατολικό σημείο.
 

Μαύρο:  Το μαύρο χρώμα είναι πλήρες της ενέργειας Feng Shui του μυστηρίου και της εκλέπτυνσης, κρατά την ενέργεια της δύναμης και της προστασίας. Το χρώμα της νύχτας, του μεγάλου θαλάσσιου βάθους και του καθολικού κενού, η χρήση του Feng Shui Μαύρου χρώματος προσθέτει το βάθος, τη δύναμη σε οποιοδήποτε χώρο..

Στο Feng Shui, το μαύρο που ανήκει  στο στοιχείο του νερού, της βόρειας κατεύθυνσης, και είναι το χρώμα  Yin, ή θηλυκή, παθητική ενέργεια σε συνδυασμό την- Yang.

Ενώ μπορεί να μεταβιβάσει ένα βαρύ συναίσθημα εάν χρησιμοποιείται σε μεγάλες αναλογίες, το μαύρο χρώμα είναι ένα απαραίτητο Feng Shui συνδετικό στοιχείο σε οποιοδήποτε ντεκόρ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιτά για να υπογραμμίσει άλλα χρώματα και να φέρει τη δύναμη με την παρουσία του σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Χρησημοποιήστε το ελεύθερα στις ακόλουθες περιοχές shui feng  το BA- Gua:

Ο Βόρεια (νερό), ανατολικά (ξύλο) και νοτιοανατολικά (ξύλο) σημεία.Αποφύγετε το Μαύρο στο νότιο (φωτία) τομέα του χώρου σας, και ελάχιστα στα  δωμάτια των παιδιών, καθώς επίσης και στην κύρια είσοδο, κουζίνα και να τραπεζαρία.

Επειδή το μαύρο Feng Shui ενυσχείει την σταθερότητα, η καλύτερη χρήση της στο εσωτερικό πρέπει να είναι όχι πολύ υψηλότερη από το επίπεδο ματιών (αυτό δεν ισχύει τους επαγγελματικούς χώρους.).

Όντας ένα χρώμα υδάτικου στοιχείου το μαύρο, αν χρησιμοποιηθεί στο βόρειο σημείο, του χώρου σας, θα προσελκύσει ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Μπορείτε να κρεμμάσετε στους τοίχους ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ή έναν καθρέπτη (επίσεις ενέργεια νερού) σε μαύρο πλαίσιο, ακόμα μπορεί να είναι και έπιπλα.

ΞΥΛΟ - ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πολύβλαστο και θεραπευτικό, το ξύλινο στοιχείο Feng Shui θα φέρει την ενέργεια της υγείας, της ζωτικότητας και ανάπτυξης. Είναι επίσης έκφραση της αφθονίας, κατά συνέπεια μια αρχαία θεραπεία Feng Shui για τον πλούτο και την ευημερία.

- Το ξύλο είναι το στοιχείο Feng Shui του ανατολικού και νοτιοανατολικού τομέα του χώρου σας. 

- Είναι επίσης καλό για να χρησιμοποιήτεα και νότια. 

Τα ξύλινα χρώματα Shui Feng είναι:

Καφέ: Στο Feng Shui, το καφετί χρώμα αντιπροσωπεύει το στοιχείο του ξύλου  και χρησιμοποιείται καλύτερα στις ακόλουθες περιοχές Ba- Gua Feng Shui:

Ανατολικό (υγεία & οικογένεια), νοτιοανατολικό (πλούτος & αφθονία),  και νότιο σημείο (φήμη & φήμη).

Είναι μια άριστη επιλογή χρώματος Feng Shui για την κύρια είσοδο, τη κουζίνα, ή ως διαχωριστικός τοίχος στο καθιστικό ή  την κρεβατοκάμαρα. Αποφύγετε ένα κυρίαρχο καφετί χρώμα στην  κρεβατοκάμαρα των παιδιών, καθώς επίσης και στον νοτιοδυτικό τομέα Feng Shui του χώρου σας.

Ένας χώρος που έχει πάρα πολύ καφετί χρώμα μπορεί να οδηγήσει στους κατοίκους του σε στέρηση φιλοδοξίας και ενεγητικότητας για ανάπτυξη κατά συνέπεια, το καφέ πρέπει να είναι ισορροπιμένο με άλλα χρώματα.

Το καφετί της σοκολάτας και το Robin Egg Blue  είναι ακόμα ένας από τους δημοφιλέστερους συνδυασμούς χρώματος Feng Shui που χρησιμοποιούνται ευρέως στο εσωτερικό ντεκόρ. Ο ενεργειακός λόγος πίσω από τη δημοτικότητά του είναι ένας άριστος συνδυασμός χρώματος Feng Shui με τα πέντε στοιχεία, το καφέ του ξύλου και το μπλε του νερού αλληλεπιδρούν αρμονικά.

Πράσινο:  Πράσινο είναι το χρώμα shui feng της ανανέωσης, της φρέσκιας ενέργειας και των νέων αρχών.  Στη θεωρία Feng Shui των πέντε στοιχείων, το πράσινο χρώμα προφανώς ανήκει στο ξύλινο στοιχείο.

Το πράσινο είναι πολύ καλή τροφή στην υγεία σας, ηρεμεί τα νεύρα και ισορροπεί ολόκληρο το σώμα σας με τις θεραπευτικές δονήσεις που φέρνει από τη φύση. Είναι καλό να υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές του προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το ενεργειακό αποτέλεσμά του. Ένας τρόπος να υπάρξει το πράσινο του Feng Shui είναι τα φυτά με το πλούσιο πράσινο φύλλωμα. Το πράσινο Feng Shui της ανάπτυξης και της θεραπείας, χρησιμοποιήται ελεύθερα στους νοτιοανατολικούς, ανατολικούς και νοτιοανατολικούς τομείς του χώρου.

Από την απόχρωση των φρέσκων φύλλων ως το βαθύ πράσινο ενός δρύινου δέντρου, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες επιλογές.

 

 

πηγη:http://www.fsrc.gr

πηγη:http://home-sweet-home.pblogs.gr

πηγη:http://www.spitogatos.gr